Moja majka (baba) nije mogla da zamisli krsnu slavu bez ove torte.
Majkina Ratna torta
Kore:
12 kašika mleka
7 kašika šećera
2 jaja
8 kašika rastopljene svinjske masti
1 prašak za pecivo
400 gr brašna
FIL:
400 gr šećera
800 ml mleka
oko 200 gr. brašna
1 rebro čokolade (koristila sam od 200 gr čokolade)
125 gr margarina
ČOKOLADNA GLAZURA:
100 gr čokolade
80 gr margarina
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo.
Dodajte šećer, jaja, mleko i rastopljenju mast, sve izmesite.
Dobiveno testo podelite na 4 - 5 jednakih delova.
Zajedno sa papirom prebacite na preokrenutu tepsiju.
Pecite u zagrijanoj rerni na 170 C oko 5 minuta zavisno od rerni, pripazite da kore ostanu svetle, brzo su gotove.
Popržite šećer.
Brašno ručnom mutilicom pomešajte sa mlekom, i na laganoj vatri skuvajte karamel fil.
Pred kraj dodajte iskidanu čokoladu i mešajte dok se ne istopi, skinite sa vatre.
U mlako dodajte usitnjen margarin i izmiksajte.
Još sa toplim premazujte kore.
ČOKOLADNA GLAZURA
1. Iskidajte čokoladu, te pomešajte sa margarinom i par kapi ulja kuvajte na pari, stalno mešajte.
Prelijte kolač sa toplom čokoladnom glazurom i ostavite da se ohladi
Нема коментара:
Постави коментар