уторак, 30. септембар 2014.

Banatske buhtle









1 kg brašna
1 kocka svežeg kvasca
3 kašika šećera
1 kašičica soli
1 jaje
5 kašika ulja
2 dcl. mleka
2 dcl. vode

Pomešati kvasac s malo šećera, 1 - 2 kašike brašna i sa pola čaše toplog mleka, sačekati da nadođe.
Nadošli kvasac sipati u vanglicu za mešenje u kojoj smo dodali brašno, dodati preostale sastojke i sve umesiti sa mlekom i vodom (da nebude premekano)
Ostaviti da se diže, pokriveno na toplom mestu
Testo premesiti i razvaljati prst debelo
Iseći 20 do 30 pravilnih četvorougla i na svaki staviti fil po želji
Spojiti vrhove isečenog testa i gnječenjem prstima zatvoriti ostale otvore
Staviti na namašćeni pleh gnječenim delom prema dole.
Peći na 180 - 200°C 30 do 45 minuta.
Izvaditi iz pećnice i vruće posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар