петак, 26. децембар 2014.

Riblji paprikaš

Riblji paprikaš

1 kg rečne ribe (smuđ, som, šaran ili šta već imate)
5 glavica luka,
2 paradajza
2 zelene paprike
2 kašike slatke paprike
So
mleveni crni biber
Ljuta paprika
Može i dodatak za riblju čorbu

Šarana očistiti, oprati te odseći glavu, rep i peraje. Meso iseći na debele kriške,posoliti i staviti u frižider. Paradajz i papriku oprati i preseći na pola.

Očistiti luk i sitno ga iseckati. Luk dinstati u loncu, sipati 2 litre vode, staviti ribu predviđenu za osnovu, riblju glavu, rep i peraje šarana. Dodati paradajz, slatke paprike, so i kuvati oko 2 sata. Ovo je supa.

Kada je supa gotova treba izvaditi ribe, očistiti od kostiju te propasirati i vratiti u supu. Nakon toga dodati ljute paprike i biber i odreske šarana i kuvati 20tak minuta. Ne sme se mešati, samo tresti lagano lonac da se odresci šarana održe u komadu.
Po želji servirati sa rezancima.




Нема коментара:

Постави коментар