уторак, 7. октобар 2014.

Pasulj na starinski način

1/2 kg. pasulja ( beli, šareni, žuti) 
1 veća suva kobasica
200 g suve slanine
200 gr. suvih rebara
2 iseckane šargarepe
2 glavice crnog luka sitno iseckanog
3 kašičice mlevene crvene paprike
so, biber po ukusu
4 - 5 kašičica začina C

mast ili ulje za zapršku
2 kašike brašna
2 češnja sitno iseckanog belog luka

Uveče potopiti pasulj pa ga kuvati ujutru.
Pasulj dobro oprati, naliti ovdom i staviti da se kuva oko 30 minuta. Prosuti prvu vodu u kojoj se kuvao pasulj, naliti ponovo sa vrućom vodom. U lonac sa pasuljem dodati suvu kobasicu, slaninu, rebra, iseckani crni luk, alevu papriku, šargarepu i začin C, so i biber. Kuvati oko 1 sat. Napraviti zapršku na ulju ili masti sa malo brašna, belog luka i aleve paprike.
Zapržiti pasulj i ostaviti ga još 30 minuta na laganoj vatri da kuva.

Ja pasulj kuvam u expres loncu, pa je gotov za 40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар