недеља, 17. август 2014.

Šarene kifle




          Kiflice:

1/2 kg. brašna
2 dl. ulja
2 dl. mleka
1 kvasac
malo soli i
3 supene kašike kakaa.

Preliv:
2 dl vode i
400 g šećera.

Sve sastojke za kiflice, sem kakaa, pomešati.
Testo podeliti u dve jednake smese i u jednu dodati 3 kašike kakaa.
Dobijena dva testa svako posebno umesiti, rasklagijati u jufke i od svakog testa formirati oblik pravougaonika odnosno oblik kao da pravite rolat, ali ne uvijate testo u rolat, samo napravite taj oblik.
Tako formirana dva posebna testa svako iseći na 6 jednakih delova od kojih formirate jufkice.
Jufkice rasklagijati naizmenično jedno bez kakaa i jedno sa kakaom i tako i ređati po Vašem izboru. Ako hoćete da Vam kiflice budu braon boje onda donje testo stavite ono sa kakaom, pa od gore bez kakaa. Ako hoćete da Vam kiflice budu bele boje onda prvo stavite obično testo bez kakaa, pa onda sa kakaom, izbor je Vaš.
Kada napravite kombinaciju od po dva testa, svaki taj „list“ testa seći na 8 delova, tj. trouglova i umotati ih u kiflice.
Kiflice peći dok ne porumene.
Za preliv se prokuva voda i šećer i kiflice se umaču u tu vodu dok su vruće.

Нема коментара:

Постави коментар